CSIF denuncia la manca de transparència de Funció Pública

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

16 de enero de 2024

CSIF denuncia la manca de transparència de Funció Pública

 

 

Incidències en els processos selectius de la convocatòria del cos d’Enginyers Tècnics Forestals

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), amb representació a la taula sectorial de la Generalitat de Catalunya, va rebre, al setembre, a través d'alguns afiliats, que també eren aspirants al procés selectiu de la convocatòria del Cos d'Enginyers Tècnics Forestals , la informació de l'existència d'un grup de Teams anomenat “Tribunal Qualificador ETF”.

 

Dins aquest grup creat pel Tribunal Qualificador, que havia d'estar tancat i no obert, constava publicat l'examen, la plantilla de respostes i les converses entre els membres del tribunal, que qualsevol aspirant podia consultar abans de la realització de la prova, i que va poder constatar CSIF en accedir a la plataforma oberta.

 

Automàticament, el sindicat va traslladar aquesta incidència a la Subdirecció General de Relacions Sindicals i Polítiques Socials, que, en resultar evident que existia una probabilitat molt elevada de la vulneració dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat que regula l’article 14 de la Constitució Espanyola, va iniciar el corresponent procediment de recerca reservat en què es va citar CSIF com a testimoni el dia 11 d'octubre per haver entrat en aquest grup.

 

“Durant aquest mes de gener, està previst que es dugui a terme l’adjudicació d’aquestes places i els aspirants no tenen cap tipus d’informació sobre el resultat d’aquestes investigacions i actuacions reservades o el punt en què es troben. No oblidem que aquests opositors ja s'han hagut d'examinar dues vegades per la incompetència constant de l'Administració. No posem en qüestió que sigui un procediment reservat, posem en qüestió la diligència de Funció Pública i la manca de transparència cap a les organitzacions sindicals que tenen el dret de ser informades de totes les incidències que es produeixin en els processos selectius dels treballadors i treballadores ” declaren des del sindicat.

 

CSIF exigeix que s’aclareixin els fets esmentats abans de l’acte d’adjudicació d’aquestes places.

COMPARTIR