CSIF trasllada a la ministra d'Educació les nostres exigències per a la legislatura en la qual el professorat ha de ser la prioritat.

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones

21 de noviembre de 2023

 

- Un pacte d'Estat, més finançament, reducció de ràtios i increment de plantilla

- Cal abordar amb urgència l'eliminació de la burocràcia innecessària i reforçar l'autoritat del professor amb l'Estatut del Docent i reduir la conflictivitat a les aules.

[[{"fid":"754304","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":263,"width":800,"class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

 
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques ha traslladat a la ministra d'Educació, Formació Professional i Esport, Pilar Alegría, les seves prioritats per a aquesta legislatura, entre les quals s'inclouen un pacte d'Estat que garanteixi l'estabilitat al sistema educatiu enfront de futurs vaivens polítics, més finançament,  reduir el nombre d' alumnes per aula i incrementar les plantilles.
 
CSIF recorda que aquestes reivindicacions ja van ser traslladades en reiterades ocasions en l'anterior legislatura i instem que en aquesta nova etapa es comence a negociar de manera preferent amb el professorat per a solucionar els greus problemes de l'educació espanyola. No obstant, lamentem que hagi de compaginar el seu càrrec amb el de portaveu del Govern i que li resti dedicació a la seva tasca com a ministra, com va ocórrer amb altres antecessors en el càrrec com Isabel Celaá o Íñigo Méndez de Vigo.
 
CSIF demana un increment de la inversió en educació fins al 7 per cent del PIB, en línia amb la mitjana europea, transparència en les xifres d'inversió i un balanç de l'aplicació dels fons de la UE. També esperem que posin en marxa les següents reivindicacions que plantegem des de la passada legislatura:
 
Millora de les condicions laborals del professorat i reversió de les retallades.
 
Reforç de les plantilles i reducció de les ràtios (l'escola pública reobre les aules amb un dèficit de 50.000 docents i una interinitat del 27,46 per cent).
 
Aposta per una educació pública de qualitat amb un pla d'inversió en els col·legis públics i repartiment equitatiu de l'alumnat amb necessitats.
 
- Reconeixement social i professional del professorat i regulació d' un Estatut docent.
 
- Eliminació de la burocràcia innecessària.
 
Pla efectiu de convivència a les aules que permeti afrontar nous problemes com les xarxes socials, el repunt de la violència de gènere o la influència de la pornografia.
 
Modernització dels sistemes d' accés a l' oposició docent.
 
Reforma del concurs general de trasllats per facilitar la mobilitat del professorat al territori espanyol.
 
Accés a la universitat amb prova única.
 
 
-CSIF Educació Illes Balears-

COMPARTIR