CSIF reclama a Educació més recursos en els nous centres d'FP i una ampliació de cicles i famílies professionals

  • Negociaciones y acuerdos

27 de abril de 2022

El sindicat demana a Conselleria que informe amb temps als instituts afectats, que es convertiran en centres d'FP

CSIF ha demanat hui a Conselleria d'Educació, en la reunió de Taula Sectorial, una dotació de més recursos i un increment de cicles i famílies professionals. La central sindical ha plantejat aquesta qüestió en informar l'Administració sobre els nous centres integrats públics (CIP) de Formació Professional, que el pròxim curs es situaran en les seus de sis instituts de les tres províncies.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha sol·licitat que aquest canvi comporte una millora de les plantilles, una qüestió que Conselleria ha acceptat i s'ha compromés a realitzar una ampliació. El sindicat ha insistit que aqueixes variacions, que afecten centres de Sagunt, Elx, Castelló o Dénia, “responguen a eixos de formació del seu entorn i reben els recursos necessaris per al desenvolupament d'accions de formació noves”.

El sindicat ha posat l'accent també en que Conselleria “informe amb antelació a la comunitat educativa per a planificar els canvis pertinents”, ja que els nous CIP impliquen la ubicació de cicles d'FP on abans, en la majoria de casos, s'impartia ESO i Batxillerat, la qual cosa obligarà a variacions. “La Formació Professional suposa una oportunitat d'ocupabilitat i ha de comptar amb les millors condicions quant a personal i material per a afrontar els reptes del sistema educatiu i del teixit industrial”, ha insistit CSIF.

D'altra banda, CSIF, en el punt de Taula Sectorial sobre les comissions de serveis específiques, que afecten a centres a distància, sanitaris o penitenciaris, entre altres, ha demanat que l'adjudicació de les places es duga a terme “de manera transparent i oberta perquè tots els docents interessats puguen participar”.

Finalment, en el torn obert de paraula, s'han tractat diferents assumptes que recollim a continuació:

  • Les comissions de servei per causes mèdiques o socials es publicaran previsiblement el divendres segons ens informen des de Conselleria i s'iniciaria el procés de sol·licitud a partir del dilluns següent. 
  • Es preveu aquesta setmana que es publiquen els resultats de la prova C1 d'aspirants a les oposicions. 
  • Respecte a la filtració No oficial del currículum, ens traslladen que no és un document oficial i que per tant es traslladarà a negociar quan corresponga. 
  • El full de serveis estarà disponible per a consulta en aquests dies pròxims en *ovidoc. 
  • El nou decret de permisos i llicències està en tràmit jurídic i esperen que prompte estiga de tornada per a seguir el tràmit. 
  • La setmana que ve ens convocaran a reunió per habilitacions per a interins i la següent possiblement grup de treball per a tractar places per a reduir temporalitat. 

♥ CSIF por ti, contigo.

COMPARTIR