CSIF Sanitat Catalunya es reuneix amb els Serveis Territorials de Salut de Lleida

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

20 de enero de 2023

CSIF Sanitat Catalunya es reuneix amb els Serveis Territorials de Salut de Lleida

 

CSIF Sanitat Catalunya ha mantingut diferents reunions en les darreres hores davant dels responsables del Departament de Salut.

 

El dia 18 de gener, en reunió mantinguda davant del director de Serveis Territorials de Salut a Lleida, van realitzar les reivindicacions següents:

 

• Les DPOs generen desmotivació i incrementen les desigualtats salarials, deixant els col·lectius amb salaris més vulnerables (GIS i TCAIs) en situació d'oblit administratiu. CSIF considera que ha de desaparèixer aquest complement retributiu alhora que han de millorar els sous de tots els professionals acostant-los als d'altres comunitats autònomes.

 

• Les zones rurals o de difícil cobertura haurien de tenir un complement de destinació que les fes més atractives.

 

• Cal adaptar la quota de pacients atesos pels metges. Un metge té una quota de 25-30 pacients diaris i atén de vegades fins a 60.

 

• Els metges, els DUI i els GIS destinats a zones rurals haurien de disposar de recursos proporcionats per l'Administració per realitzar les seves tasques. Actualment és inadmissible que molts companys estiguin fent més de 60-80km diaris amb recursos propis (cotxe i combustible). L'Administració hauria de dotar de vehicles els treballadors o aplicar un complement de desplaçament ajustat a les despeses dels treballadors.

 

• Cal implementar el tercer equip de guàrdia del CAP de Balaguer.

 

• Cal implementar el pressupost de la DAP Lleida en matèria de formació i investigació.

 

• El complement del referent GIS és inacceptable. Sovint trobem que són els únics comandaments de l'equip d'atenció primària.

 

Ahir, a la reunió de la Mesa Sindical de Sanitat amb el conseller del Departament de Salut, es van plantejar algunes d'aquestes reivindicacions. Balcells va explicar una sèrie de mesures que s'estan aplicant actualment, però no va donar solucions concretes a les reivindicacions.

 

Per a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu a les administracions públiques, “la reunió mantinguda amb Balcells va ser un pur tràmit de cortesia per part del Conseller que ja va signar, amb CCOO, UGT i SATSE, el passat 17 de gener, un conveni de millora per a la sanitat concertada de Catalunya gràcies a la injecció de diners públics fora de la gestió pública".

CSIF segueix denunciant la situació que vivim a Catalunya, “la concertada dóna servei públic als usuaris però no és una empresa pública per als treballadors”.

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR