Reunió CSIF Sanitat Catalunya i En Comú Podem

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

14 de diciembre de 2022

CSIF Sanitat Catalunya s'ha reunit aquest matí amb el partit En Comú Podem

L'objectiu principal d'aquesta reunió ha estat dirigir-nos a En Comú Podem amb l'objectiu de traslladar-los la nostra preocupació cap al futur de la Sanitat Pública a Catalunya i demanant-los que considerem urgent que s'estableixin mecanismes necessaris per recuperar la nostra sanitat, ja que la sanitat a Catalunya requereix canvi urgent.

Ens preocupa que la gestió sanitària quedi en mans de la gestió privada i economistes, sota el nom de cooperativisme, d'economia social, externalitzacions o privatitzacions.

Recordar que les desigualtats laborals que pateixen les persones treballadores del nostre sistema, i la manca de professionals, són causades pels mateixos gestors de proveïdors (públics, privats i concertats) de salut de la comunitat autònoma, ja que en un context de manca de professionals, aquests marxen als centres amb millors condicions, generant‐se competència dins del mateix sistema.

Seguint el mateix fil, cal mencionar també que la deficient autogestió dels diferents territoris de l'ICS (Institut català de la salut), està provocant actualment desigualtats en el tracte als professionals. Mencionar també, la nostra disconformitat amb la decisió de la Sra. Ada Colau per convertir de forma unilateral l'entorn de l'hospital Vall d'Hebron (major hospital de la sanitat pública en Catalunya amb major nombre de professionals) en zona verda, reduint la possibilitat de zona blava, perjudicat greument a les persones treballadores de l'Hospital i l'accés als seus usuaris.

Per altra banda, aprofitem la nostra reunió, per traslladar‐vos els problemes que veiem en l'actual gestió de salut;

‐L'augment de les llistes d'espera per a visites amb especialistes, en l'actualitat la llista d'espera mitjana de proves diagnòstiques ha empitjorat pel que fa a la prepandèmia, la mitja està sobre 106 dies, aquest motiu dificulta i en alguns casos impedeix l'accessibilitat de l'usuari a la sanitat pública.  ‐Dèficit endèmic de totes les categories sanitàries, principalment metges de família, pediatres i personal d'infermeria.

‐Dificultat d'autocobertura. Els professionals sanitaris tenen dret a unes vacances amb substitució.

‐ Desigualtats laborals dels professionals; totes les persones treballadores que presten atenció pública han de tenir les mateixes condicions laborals i assistencials.

‐L'augment de les agressions als professionals.

‐Donar prioritat a la jubilació als 60 anys a les persones treballadores del sistema sanitari.

‐Recuperació de la jornada laboral de 35 hores. ‐ Adequar el pressupost per la despesa sanitari/català, actualment està en (1390 Euros), molt per sota d'altres comunitats autònomes (1900 Euros).

‐ Pla d'enfortiment de l'Atenció Primària, empoderament dels professionals sense intrusisme laboral.

‐Manca de planificació estratègica.

Per tot això, CSIF exigeix una sanitat a l'alçada de l'esforç dels professionals, un pla de govern que enfort

 

****Adjunatmos escrit de CSIF Sanitat i queixa per dificultats d'aparcament a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i pla de mobilitat.

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR