Reuniò CSIF Presons Catalunya-ERC

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa
  • Puesto de Trabajo y Categoría Profesional
  • Personal de Instituciones Penitenciarias

29 de noviembre de 2022

REUNIÒ AL PARLAMENT AMB ERC

CSIF TRASLLADA AL GRUP PARLAMENTARI DOS TEMES CABDALS PEL COL.LECTIU PENITENCIARI: JUBILACIÓ ANTICIPADA I RECONEIXEMENT COM AGENTS DE L’AUTORITAT

CSIF PRESONS ens hem reunit avui amb la Sra. Balsera, diputada de ERC al parlament i membre de la comissió de justícia, per fer-li arribar dues qüestions que afecten i preocupen molt als milers de treballadors i treballadores dels Serveis Penitenciaris de Catalunya.

 

Jubilació anticipada. Quan al mes de desembre de 2021 es va fer l’acte de signatura de l’acord de prejubilació entre les organitzacions sindicals i la Consellera de Justícia Sra. Ciuró CSIF va ser l’únic sindicat que va advertir que tot i ser un gran pas encara quedava un llarg camí per recórrer.

Un acord que va ser ratificat i aprovat en sessió del Govern amb data 29 de març de 2022 i que en l’actualitat només la voluntat i pressió política que es faci des del Govern de Catalunya cap al Govern d’Espanya.

Ahir mateix una representació de  CSIF, el Secretari Nacional d’acció sindical Sr. Lama i el President Autonòmic a Catalunya de la nostra organització Sr.Valle,  van fer entrega a Madrid d’un escrit registrat i adreçat al Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Sr. Escrivà Belmonte, demanant que faci totes les accions necessàries per donar l’impuls definitiu i poder celebrar llavors sí que ja podem gaudir d’una jubilació digna.

Reconeixement agent de l’autoritat. Potser aquesta es la reivindicació més antiga que portem fent des de CSIF als diferents Governs que hem tingut a Catalunya, tots/es els Consellers/es han estat coneixedors d’aquesta circumstància totalment il·lògica i irracional.

No és comprensible que un funcionari/a de presons que ha d’aplicar autoritat mitjançant el Reglament Penitenciari, no estigui cobert jurídicament com agent de l’autoritat.

Amb la legislatura actual del Grup Parlamentari Socialista es va tornar a portar al Congrés dels Diputats aquesta petició i els tràmits fins al dia d’avui han estat aquests.

  • 7 de setembre de 2020 Proposta de Llei per la qual es modifica l’article 80 de la Ley Organica 1/1979 de 26 de setembre, General Penitenciaria per reconèixer, a efectes legals, el caràcter d’agents de l’autoritat als funcionaris d’Institucions Penitenciaries. Presentada pel G.P. Socialista.
  • 22 de març de 2022 En el Diari de sessions del Congrés dels Diputats, el G.P. Socialista defensa la proposta de Llei abans esmentada. La votació efectuada per tots els partits polítics va ser positiva pels interessos del col·lectiu penitenciari i va ser pressa en consideració la proposta de Llei. Recordem que ERC va ser dels pocs que van votar en contra.
  • 29 de març de 2022 Es publica al bolletí oficial de les Corts Generals la pressa en consideració la modificació de l’article 80 de la LOGP  i s’ordena la seva publicació.
  • 5 d’abril de 2022 La Mesa de la Cámara acorda encomanar dictamen sobre la modificació de l’article 80 de la LOGP a la Comissió d’Interior i obrir un període de quinze dies perquè tots els Diputats i grups parlamentaris puguin presentar esmenes.
  • 27 d’abril del 2022 i fins al 10 de novembre ja van 21 ocasions en la que s’ha demanat ampliació d’esmenes a l’articulat.

 

Des de CSIF continuarem lluitant per aquests temes i per la resta que afectin  qualsevol treballador/a del Sistema Penitenciari de Catalunya.

 

COMPARTIR