Reunió de CSIF Lleida amb dues representants d'ERC: la diputada al Congrés dels Diputats Sra. Inés Granollers i la senadora Sra. Sara Bailac

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa
  • Puesto de Trabajo y Categoría Profesional
  • Personal de Instituciones Penitenciarias

28 de noviembre de 2022

CSIF LLEIDA s'ha reunit amb dues representants d'ERC: la diputada al Congrés dels Diputats Sra. Inés Granollers i la senadora Sra. Sara Bailac

Els temes més importants que hem tractat han estat els següents:

1.-Dèficit de personal a l'Administració General de l'Estat (AGE) en la demarcació de Lleida i per extensió a tota Catalunya.

Hem repassat l’informe elaborat per CSIF amb totes les deficiències detectades i constatat el dèficit inacceptable de personal. Ens han manifestat la seva voluntat d’elaborar preguntes, propostes, i iniciatives al Congrés per tal de buscar solucions, de les quals en sereu informats puntualment.

Una de les propostes presentades per CSIF ha estat l’elaboració d’una borsa de treball per a l’àmbit territorial català per tal de cobrir totes les vacants. El nostre objectiu és irrenunciable i lluitarem per aconseguir unes plantilles degudament dimensionades amb la finalitat de donar el millor servei als ciutadans.

2.-Jubilació anticipada a serveis penitenciaris: és un camí molt llarg i difícil. Hem manifestat la nostra disposició a col·laborar tal com hem fet fins ara en l'elaboració del dossier tècnic aprovat pel Govern. Han manifestat la seva voluntat d'impulsar la iniciativa mitjançant esmenes per modificar la Llei General de la Seguretat Social, però han manifestat que l'última paraula la té el gobierno d'España.

Hi ha quasi 30 col·lectius que han demanat la jubilació anticipada per coeficients Que prioritzin un grup pel davant de l'altre dependrà de la voluntat política i de la pressió que es pugui fer des del Govern. La feina tècnica ja està feta i ara es l'hora de la pressió política.

3.-Figura d'agents de l'autoritat dels funcionaris de serveis penitenciaris: hem explicat, un cop més, el motiu i raonament d'aquesta petició. Es tracta d'evitar/reduir les agressions que pateix el col·lectiu, tal com va succeir als funcionaris docents i sanitaris quan van rebre aquest reconeixement. D’aquesta manera s’evitaria la incongruència que ara es produeix en els nostres centres, en què els docents i sanitaris tenen la condició d'agent de l'autoritat i no la tenen els funcionaris de serveis penitenciaris.

Recordem que l’última votació en el Congrés del diputats, ERC va votar en contra d'aquest reconeixement.

Hem convidat els representants polítics a acompanyar-los als centres que vulguin per tal que puguin viure el dia a dia d'una presó i vèncer resistències i idees preconcebudes que puguin tenir.

La iniciativa es tornarà a presentar al Congrés quan es tingui el suport necessari per poder-la aprovar i, per això, es necessari el recolzament d'ERC.

De qualsevol iniciativa i novetat sobre els aspectes tractats en la reunió, sereu puntualment informats.

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR