CSIF denuncia la saturació al servei d'Urgències de l'Hospital Arnau de Lleida

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

20 de octubre de 2022

CSIF denuncia la saturació al servei d'Urgències de l'Hospital Arnau de Lleida

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu a les administracions públiques, mostra el seu suport a la reivindicació dels treballadors i treballadores de l'Hospital Arnau de Vilanova a Lleida davant l'estat de saturació que viuen.

 

A les jornades viscudes aquesta setmana, els treballadors han denunciat la saturació "permanent" que s'està vivint a tot l'hospital, especialment al servei d'urgències, on no tenen espai i professionals per garantir la mínima qualitat assistencial, ja que estan treballant amb boxes doblegats (haurien de ser d'assistència individual però han d'atendre més d'un malalt al mateix espai) i pacients als passadissos. Problema que deriva en la vulneració del dret a la intimitat de l'usuari i a la disminució de la qualitat assistencial, a causa de la manca de gestió eficaç per part de la direcció del centre.

 

Els professionals alerten la població dels problemes als quals indueix aquesta saturació i animen els usuaris afectats a que facin reclamacions per escrit a la direcció del centre. Ahir, els treballadors van sortir a la porta d'Urgències com a mesura de protesta i per mostrar el seu descontent*.

 

A CSIF li consta que el gerent territorial de l'ICS, Alfons Segarra, va negar que la situació d'Urgències hagués empitjorat, al·legant que les xifres de pacients atesos al dia són idèntiques a les dels anys anteriors a la pandèmia. En aquest punt, CSIF Sanitat- Catalunya considera que durant aquest temps la direcció de l'ICS no ha fet res per pal·liar el problema que estan patint tots els professionals, de manera gairebé idèntica, als diferents hospitals de l'ICS i insta, a les direccions coneixedores de les saturacions recurrents dels serveis d'Urgències, a cercar la fórmula per evitar aquestes situacions, fórmula que passa per una gestió de qualitat i eficaç.

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR