CSIF denuncia l'abús del Decret de Plantilles per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

28 de julio de 2022

CSIF denuncia l'abús del Decret de Plantilles per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu a les administracions públiques, denuncia l'ús i l'abús latent, per part del Departament d'Ensenyament, del Decret de Plantilles. Aprovat per la Generalitat el 2014, aquesta normativa permet als directors dels centres educatius seleccionar 'a dit' la meitat del professorat. Així, hi ha la possibilitat d'accedir a una vacant, per part dels interins, després d'una entrevista amb el director del centre.

 

CSIF denuncia que gairebé el 80% de les vacants de professors ja han estat adjudicades a dit per part de les direccions dels centres, obviant les borses de treball. “Una possibilitat, que en seria l'excepció, s'ha convertit en la regla d'adjudicació”.

 

Des del sindicat creuen que es vulneren greument els principis digualtat, capacitat, mèrit, transparència i publicitat que han de seguir els nomenaments de treballadors públics. “No és bo que persones que tenen una trajectòria satisfactòria d'anys al servei públic, i que tenen una posició objectiva a la llista d'interins, es quedin sense plaça i sense feina per raons que considerem certament molt fosques i gens transparents. No només afecta els professors interins sinó també funcionaris de carrera que no poden canviar de centre o tenir comissions de servei”.

 

El sindicat també denuncia els problemes i les irregularitats en els nomenaments telemàtics d'adjudicació, de juliol i agost, de vacants per al proper curs 22/23.

 

Davant d'aquesta situació, CSIF ja està estudiant la viabilitat de dur a terme les accions legals pertinents per revertir aquesta situació i sortir en defensa dels treballadors públics.

 

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR