NO A L'AVANÇAMENT DE L'INICI DE CURS

  • Igualdad
  • Puesto de Trabajo y Categoría Profesional
  • Estatutario
  • Funcionario
  • Funcionario en prácticas
  • Interino
  • Laboral

11 de febrero de 2022

El president de la Generalitat va anunciar ahir una reducció de jornada escolar en educació infantil i primària, amb inici del curs escolar el 5 -7 de setembre i amb horari de 9-13 h i activitats complementàries fins a les 16:30

CSIF demana la dimissió del conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya Josep González-Cambray i del president de la Generalitat Pere Aragonès davant la comunicació d'avançament del curs escolar al 5 de setembre en primària i al 7 a secundària.

 

Si fa uns dies ja protestàvem per la intenció d'exigir el nivell C2 als docents catalans, no només per la sobrecàrrega que portarà al professorat haver d'assolir aquest nivell, sinó pel fet que qüestiona la seva competència lingüística actual, ara ens trobem amb una altra sorpresa que ens porta directament a demanar la dimissió de l´Honorable Sr. conseller: el nou curs escolar començarà el 5 de setembre a primària i el 7 de setembre a secundària, amb els problemes organitzatius que comportarà haver de preparar-ho tot entre els dies1 i 2 de setembre en el cas de les escoles.

 

Aquesta decisió s'ha pres sense cap mena de consulta als sindicats i sense cap justificació pedagògica, únicament adduint criteris de presumpta conciliació familiar.

 

El professorat està fart que es prioritzi la funció de "pàrquing d'infants" dels centres docents a la pedagògica.

 

Les escoles i instituts són llocs o aprendre i aprendre a fer i cada vegada costa més poder arribar adequadament a complir aquest objectiu.

 

Els docents estem cansats de demanar que se'ns tornin els drets perduts en les famoses retallades i aconseguir altres millores de les condicions laborals, ans al contrari cada vegada anem perdent més i més drets.

 

Hem volgut consultar les companyes d'igualtat de CSIF i manifesten que des de CSIF igualtat i responsabilitat social volen assenyalar que no es tracta de feminisme, la conciliació passa per la corresponsabilitat, en tot cas els col·legis han d'educar els alumnes, no intentar conciliació la vida familiar, per a això estan altres departaments com el d'Igualtat i feminisme que no era present en la roda de premsa.

 

I afegeixen que per a CSIF igualtat, faltava la figura de la consellera d'igualtat i feminisme, Tània Verger, i més quan al seu departament han arribat 23,2 milions d'euros per a fomentar la conciliació de famílies amb nenes i nens de menys de 14 anys.

COMPARTIR