CSIF sol·licita al nou subdelegat del Govern a Girona que solucioni la manca de personal a l'Administració General de l'Estat de la província

  • Prensa y Comunicación

1 de de març de 2024

CSIF sol·licita al nou subdelegat del Govern a Girona que solucioni la manca de personal a l'Administració General de l'Estat de la província

 

 

 

Des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), fa anys que denuncien l'abandonament de l'Administració General de l'Estat a Catalunya, especialment a Girona, i el nou nomenament de subdelegat del Govern creuen que no és el més adequat.

 

Entre les competències del subdelegat estan les de "dirigir, si escau, els serveis integrats de l'Administració General de l'Estat, d'acord amb les instruccions del delegat del Govern i dels ministeris corresponents, i impulsar, supervisar i inspeccionar els serveis no integrats" però des de CSIF creuen que “difícilment algú sense cap experiència en gestió de l'administració general pot dirigir, impulsar, supervisar i inspeccionar allò que no coneix. Ens hauria semblat més propi nomenar una persona amb un perfil clarament tècnic, amb experiència a l'administració general, que algú que la seva tasca professional està molt allunyada de les necessitats de l'Administració General de l'Estat a Girona”.

 

“L'administració estatal a Girona té una manca endèmica de personal. Els ciutadans es veuen discriminats pel que fa a altres províncies per les grans dificultats per aconseguir una cita prèvia per aquesta manca de personal, amb els empleats públics decebuts i abandonats a la seva sort, i veient com no poden donar el servei que els agradaria. L'últim exemple de la greu falta de personal a Girona és del dia 21 de febrer passat, que es va resoldre el concurs de trasllats del SEPE, on es van quedar 12 places vacants, quan hi ha 3 funcionaris que se'n van i ningú que vindrà a Girona. I així, concurs rere concurs i en tots els organismes estatals. Els serveis públics estatals funcionen gràcies a la professionalitat i al sobreesforç dels empleats públics, però no gràcies als seus gestors”, asseguren des del sindicat.

 

CSIF emplaça el nou subdelegat que, de manera immediata, “es posi a treballar per solucionar aquesta manca de personal, sense vacil·lacions, sense manipulació de les estadístiques, perquè les places a Girona siguin desitjables tant per als opositors locals com per els aprovats als quals se'ls adjudica Girona i que marxen en quan poden a causa de la gran diferència de salaris amb altres províncies d'Espanya”.

Fitxers adjunts

COMPARTIR