CSIF exigeix un augment de plantilles i millors instal·lacions per a afrontar el pròxim curs escolar en Educació Infantil

  • Negociaciones y acuerdos

19 de mayo de 2022

El sindicat lamenta la falta d'informació per part de Conselleria sobre el currículum d'aquesta etapa educativa

Hui s'ha negociat en Mesa Sectorial el Currículum de l’educació infantil en el sistema educatiu valencià. CSIF ha exigit a Conselleria que definisca les plantilles per al pròxim curs i que explique les millores en infraestructures i en increment d'especialistes. La central sindical ha traslladat el seu malestar per la falta d'informació en la Mesa Sectorial on s’ha tractat el currículum d'Infantil per al pròxim curs. També ha demanat “una aposta decidida per la qualitat educativa”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha reclamat “processos reals de negociació”. En aquest sentit ha lamentat que l'Administració pretén “despatxar als sindicats enviant tota la documentació amb solament quatre dies d'antelació i convocar una única reunió”. El sindicat ha insistit que “així no es negocia un tema de la importància del currículum d'Educació Infantil, que marcarà les directrius de l'ensenyament el pròxim curs per a tot l'alumnat d'aquest cicle”.

CSIF considera que el nou currículum és “més flexible”, encara que "no detalla qüestions bàsiques". En aquest sentit, el sindicat independent, ha recalcat que “no defineix plantilles ni millora d'infraestructures ni especialistes en aquesta etapa”. També ha subratllat que “en molts casos els patis no es troben en les condicions adequades” i que “les dotacions necessàries” no s'indiquen ni detallen. La central sindical posa l'accent en aquestes mancances per fer vore que “no s'aposta per millorar l'etapa i, en definitiva, l'educació”, per la qual cosa ha reivindicat “un canvi d'actitud i aposta decidida”.

La central sindical, d'altra banda, ha insistit en “la reducció de càrrega burocràtica”. En aquesta línia ha sol·licitat que “s'implementen formats definits de diferents documents per a ser emplenats pels docents”. El sindicat ha plantejat de nou, igualment, la necessitat d'un increment d'efectius de personal, tant en els centres educatius com en les pròpies direccions territorials, per a afrontar “el constant increment de burocràcia”.

Finalment, també s'han tractat els següents assumptes d'especial interés:

  • Comissions de servei per causes socio-mèdiques. CSIF ha demanat una ampliació del termini per presentar les sol·licituds de participació perquè s'han produït nombrosos problemes amb la signatura digital que la plataforma no reconeix.
  • Comissions de servei en llocs específics. Es preveu la publicació de convocatòria d'aquest tipus de comissions de servei  aquesta setmana o la setmana vinent.
  • Currículums de primària i secundària. La Conselleria informa que el currículum de primària es facilitarà als sindicats el 20 o 21 de maig i el currículum de secundària el 24 de maig. Posteriorment es fixaran les diferents taules de negociació.

 

♥ CSIF Educació CV - Tens La Paraula

COMPARTIR