CSIF denuncia que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols continua adjudicant places “a dit”

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

23 de febrero de 2022

CSIF denuncia que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols continua adjudicant places “a dit”

 

L'Ajuntament no convoca promocions internes des de 2009

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Girona) continua adjudicant places “a dit” i eludeix convocar promocions internes des del 2009.

 

Per a CSIF, “el Consistori li ha agafat el gust a cobrir les places vacants al·ludint urgència i excepció, i de maneres, al nostre entendre, no gaire legals. Places cobertes al marge dels procediments legals establerts en l'article 81.3 TREBEP i de la resta de la normativa vigent en la matèria”.

 

Una adjudicació d'urgència és, en principi, una excepcionalitat que únicament té sentit quan no és possible una altra solució. “Aquestes places adjudicades dins de l'Ajuntament no procedeixen pel procés d'urgència i comporten sous que no corresponen pels seus mèrits”.

 

Totes aquestes irregularitats han estat denunciades en diverses ocasions pel sindicat davant el Síndic de Greuges de Catalunya que va determinar que en diversos casos: “no estem davant cap dels fets determinants que impliquen la necessitat de fer front a una situació excepcional”, com per a recórrer a l'assignació temporal de funcions.

 

En l'actualitat hi ha una nova convocatòria per urgència de dos agents de Policia Local en comissió de serveis. Des de CSF es pregunten: “Quan s'acabarà l'estat d'urgència per a aquest Ajuntament i es proveiran les places tal com marca la normativa vigent, i no mitjançant ardits legals per a evadir els sistemes de lliure concurrència? Quan es deixaran de coartar els drets de progressió de la resta d'agents i empleats públics que veuen com aquests sistemes anormals d'ascensos i premis els impedeixen participar en processos en els quals saben que no són benvinguts? Com a empleats públics, ens sentim avergonyits del que per a nosaltres són fets molt greus i una mala praxi, o pitjor encara, directament no legals”.

 

(S'adjunta comunicat de CSIF Girona)

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR