CSIF sol·licita més mitjans per a la Guàrdia Urbana de Lleida
01 de Diciembre de 2021

CSIF sol·licita més mitjans per a la Guàrdia Urbana de Lleida

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu a les administracions públiques, sol·licita més mitjans per a la Guàrdia Urbana de Lleida davant la manca de solucions per part del Consistori.

Vehicles obsolets i inservibles, instal·lacions que no garanteixen la seguretat dels seus treballadors, manca de mitjans materials, manca de personal i la manca d'inversió en seguretat dels darrers anys fan que CSIF exigeixi millores que garanteixin la seguretat dels seus agents i la millora de les seves condicions laborals.

La manca d'inversió des de fa dos anys comporta una manca de material i un parc mòbil desfasat i/o en mal estat. Els vehicles de la Policia Local estan 365 dies i les 24 hores prestant servei a la ciutadania, cosa que comporta que tinguin un gran desgast i a Lleida n'hi ha alguns que porten 8 anys circulant, amb desperfectes que impedeixen garantir la seguretat dels seus agents . També moltes motocicletes estan fora de servei perquè arreglar-les costa més que el valor actual del vehicle i durant aquest any s'han hagut de donar de baixa diversos vehicles que no han estat reposats.

Els punts de control de l'Ajuntament són obsolets, la garita té més de 20 anys i les mesures de seguretat perimetrals són deficients. No se'ls proveeix de PDAs per facilitar les seves tasques de comprovació i sol·liciten mesures de protecció, entre l'arma reglamentària i la defensa policial, com el tàser o l'esprai pebre.

CSIF exigeix ​​solucions immediates que agilitin la seva feina i garanteixi la seguretat laboral dels seus agents.