Segona jornada de vaga d'Ensenyament Catalunya, 15 d'octubre
14 de Octubre de 2020

Segona jornada de vaga d'Ensenyament Catalunya, 15 d'octubre

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, va a la vaga d'Ensenyament a Catalunya demà, dia 15 d'octubre, després d'haver participat ja en la primera jornada del passat divendres, dia 9.

CSIF ha plantejat, des d'abans de l'inici de curs, una sèrie de reivindicacions perquè es puguin garantir les màximes mesures de seguretat tant per a l'alumnat com per a tota la comunitat educativa. Des del començament, han vist la vaga com una de les mesures de pressió per a forçar al Govern a adoptar una sèrie de mesures que consideren irrenunciables.

Fa uns dies, el Sindicat de Professors de Secundària i la CGT van convocar una vaga en l'educació pública catalana per als dies 9 i 15 d'octubre.

CSIF va considerar oportú secundar aquesta convocatòria de vaga en els termes plantejats pels esmentats sindicats, si bé les reivindicacions pròpies inclourien també les següents:

1. Test massius periòdics per a tota la comunitat educativa per a detectar i aïllar els positius de manera precoç.

2. Tasques de teletreball i de suport per als docents, personal de suport i personal d'administració i serveis (PAS) que en el seu moment es van considerar personal de risc i per als que convisquin amb persones vulnerables.

3. Incorporar als majors de 55 anys en el grup de persones de risc.

Per tot l'exposat i pel que han plantejat els altres sindicats, CSIF estarà en la vaga i sol·licita als treballadors i treballadores de l'educació pública catalana que se sumin a aquestes mobilitzacions.