La Generalitat reincorpora al personal docent vulnerable l'11 de gener
22 de Diciembre de 2020

La Generalitat reincorpora al personal docent vulnerable l'11 de gener

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denúncia que un nombre significatiu de docents del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que gaudien d'un permís per deure inexcusable a causa de la seva qualificació com a personal especialment sensible, han rebut aquests últims dies un correu electrònic no personalitzat -el que fa sospitar que ha estat enviat de manera massiva a aquest col·lectiu- on els indiquen que s'han de reincorporar el pròxim 11 de gener al seu lloc de treball, coincidint amb la represa de les activitats escolars després de les vacances de Nadal.

CSIF ha rebut gran quantitat de comunicacions per part d'aquests docents on mostren la seva preocupació, indignació i sorpresa davant aquest fet.

“Des del sindicat CSIF, i atès a la situació actual de la pandèmia que evoluciona desfavorablement, ens preocupa de manera extraordinària aquest fet que està generant angoixa i por en aquest col·lectiu i els exposa, innecessàriament, en un greu risc per a la seva salut. Per a gener s'espera un repunt de contagis i no és moment de córrer riscos a un pas de la vacuna”.

D'altra banda, aquesta nova situació porta implícita la finalització del contracte de les persones que els substituïen, la qual cosa implica que no percebran cap ingrés entre el 21 de desembre i l'onze de gener del 2021, data en la qual tampoc tenen garantida una nova destinació.

Per a CSIF, la Generalitat torna a prioritzar els factors econòmics davant qualsevol altre generant un greu malestar en el col·lectiu docent.

(S'adjunta comunicat del Departament d'Educació de la Generalitat als docents)