Els docents catalans preocupats per la seva jubilació sota el règim de classes passives
23 de Septiembre de 2020

Els docents catalans preocupats per la seva jubilació sota el règim de classes passives

La tasca dels docents no és gens fàcil i no es veuen fent classes amb 65 o més anys

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, ha rebut gairebé 200 consultes del professorat català relacionades amb la pròxima incorporació de la gestió del règim de classes passives en la Seguretat Social. La conclusió és clara: Els docents catalans estan molt preocupats per la seva jubilació.

Des de la secció sindical de CSIF-Educació informen que “hi ha dos perfils bàsics de comunicants. El primer és un docent a punt de complir els 60 anys, i que porta més de 35 anys impartint classes, i que considera que es necessiten generacions més joves dins del cos dels docents, que puguin treballar amb il·lusió, i que dubten si podran jubilar-se. El segon es correspon amb una persona amb poc més de 60 anys, també amb més de 35 anys de serveis, i que ha volgut continuar més enllà de l'edat mínima de jubilació perquè encara se sent útil, però tampoc vol esperar a jubilar-se als 65 o 67, com s'està dient des del propi Govern, i no sap què fer davant aquesta situació i es planteja demanar la jubilació abans de final d'any, per si l'any que ve canvia la Llei i ja no pot accedir a la seva jubilació. Des de CSIF estem lluitant perquè aquests docents no perdin els drets adquirits”.

Ara que es tractarà el tema de la jubilació en la Comissió del Pacte de Toledo, CSIF ha iniciat una ronda de contactes amb els portaveus dels grups parlamentaris presents en l'esmentada comissió per a exigir que es mantingui l'actual règim de jubilació de les classes passives i es garanteixin els drets del personal funcionari i, especialment, el dret a acollir-se a la jubilació anticipada amb 60 anys d'edat i 30 de serveis.