CSIF s'oposa a l'obertura dels centres educatius catalans en fase 2
01 de Junio de 2020

CSIF s'oposa a l'obertura dels centres educatius catalans en fase 2

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, s'oposa a l'obertura dels centres educatius catalans en fase 2. Així ho han manifestat, al costat dels sindicats de la Junta de Personal Docent dels Serveis Territorials d'Educació de Tarragona, CCOO, USTEC, ASPEPC·SPS i CGT, oposant-se a l'ordre d'obertura dels centres educatius dels territoris que entren en fase 2 de desconfinament, davant l'evidència que no s'han destinat els recursos necessaris per a preservar la seguretat de la comunitat educativa.

Per als sindicats, aquesta mesura, absolutament precipitada i imposada sense la previsió necessària, està fent augmentar el neguit dels equips directius, del personal docent i de la resta de la comunitat educativa i alhora, cada dia que passa, es fa més evident que tampoc garanteix el dret a l'educació amb seguretat.

La falta de recursos, acompanyament i concreció per a executar les mesures de prevenció i protecció en els centres continua fent-se palès per part de l'administració i així es va mostrar en el plenari del Comitè de Seguretat i Salut dels Serveis Territorials de Tarragona, celebrada el 26 maig després que la part social sol·licités la convocatòria.

Aquests fets han estès la sensació d'abandonament cap als centres educatius. S'ha abocat als equips directius a l'elaboració de plans d'obertura dels respectius centres sense cap formació prèvia, ni assessorament ni suport tècnic. Uns centres que han estat treballant durant tot el confinament, garantint l'acompanyament a l'alumnat i intentant evitar que les desigualtats educatives s'accentuessin.

Els sindicats han manifestat, de manera unànime, la seva ferma oposició al retorn a les aules en aquestes condicions i anuncien que demanaran responsabilitats, davant qualsevol incidència, davant el que consideren unes mesures irresponsables i, en cap cas, consensuades amb els representants dels treballadors i treballadores dels professionals de l'educació.

(S'adjunta comunicat conjunt dels sindicats)