CSIF s'oposa a la desescalada escolar proposta per la Generalitat
21 de Mayo de 2020

CSIF s'oposa a la desescalada escolar proposta per la Generalitat

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, s'oposa a la desescalada escolar a fase 2 proposta per la Generalitat.

CSIF ha tingut coneixement de l'existència d'un pla de pas a la fase 2 que es troba en mans del PROCICAT.

CSIF considera que no existeix cap motiu que justifiqui que, després de més de dos mesos amb els centres docents tancats i mancant 15 dies reals per a la finalització del curs escolar, es pretengui reprendre les activitats en els centres docents, posant en risc al professorat i a l'alumnat.

CSIF s'ha oposat completament a aquest pla i així ho ha exposat, expressant la seva enèrgica protesta, en la Comissió Permanent de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, de la qual forma part.

“Considerem que algunes de les mesures de protecció que es proposen són inviables, com la de mantenir una distància mínima de 1,5 o 2 metres entre els alumnes que, com tots sabem, no no paren de moure's i acostar-se entre ells o el fet que no es consideri obligatori l'ús de la mascareta per part de l'alumnat quan demà està previst que el Govern aprovi un decret obligant el seu ús en espais tancats i quan la distància de seguretat no es pugui garantir”.

CSIF també ha advertit que es proposaran accions i mobilitzacions per a detenir aquestes mesures.

(Adjuntem comunicat de CSIF-Educació)