CSIF convocarà mobilitzacions si el Govern estatal en funcions no garanteix per decret l'apujada al gener de 2020
El sindicat reclama que s'agilitzin les ofertes d'ocupació pública i estabilització: l'EPA revela una temporalitat del 27,7 per cent en el sector públic, superior en més d'un punt a la del sector privat
24 de Octubre de 2019

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat, ha exigit avui al ministre en funcions de Política Territorial i Funció Pública, Luis Planas, que garanteixi per decret l'apujada salarial per a 2020, a partir de l'1 de gener, perquè les nòmines dels empleats públics no es vegin afectades pel retard en la formació de Govern. Altrament, CSIF durà a terme mobilitzacions.

En una reunió avui amb Planas, el president de CSIF, Miguel Borra, ha subratllat que el Govern pot aprovar aquesta pujada per la via del Reial decret llei, igual que el any passat, tot i que els pressupostos es trobaven també prorrogats. el fet d'estar en funcions no és impediment, ja que recentment va aplicar un RDL per a les lliuraments a compte a les comunitats autònomes, que aquesta mateixa setmana va ser convalidat per la Diputació Permanent.

Des de CSIF, també hem exigit que s'agilitzin les ofertes d'ocupació pública i d'estabilització de places interines, tenint en compte que encara queda per resoldre la meitat de l'oferta de 2018 i pràcticament tota la de 2019. A més, només s'han posat en marxa els processos d'estabilització per al 20 per cent de les places contemplades i hi ha uns 300.000 interins a l'espera.

En aquest sentit, des del sindicat denunciem l'abús en la contractació temporal que segueixen patint els treballadors de les administracions públiques tal com va reconèixer recentment l'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

SITUACIÓ PREOCUPANT

La situació és preocupant si es tenen en compte les dades del tercer trimestre de l' Enquesta de Població Activa (EPA) publicades avui, que revelen que des de l'inici de la crisi al sector públic arrossega una pèrdua de 77.900 llocs de treball. A més, aquestes xifres mostren que la temporalitat en el sector públic se situa en un 27,7 per cent, 1,4 punts per sobre d'aquesta taxa en el sector privat.

El passat 10 d'octubre, CSIF va celebrar el seu IX Congrés General Nacional i es van marcar les següents línies de treball per als propers anys, que hem traslladat avui al ministre:

Negociació d'un nou acord de millora d'ocupació i condicions laborals i retributives de les persones treballadores de les administracions públiques (recuperació de l'estructura salarial prèvia a la baixada de 2010 i equiparació salarial); 35 hores setmanals en totes les administracions públiques; jubilació voluntària als 60 anys a tots els empleats públics; reversió dels serveis públics externalitzats i reforma de la Llei Orgànica de la Llei Sindical.