CSIF demana diàleg al nou Govern i als grups polítics per garantir l'estabilitat i les millores laborals a les administracions públiques
El sindicat reclama compromís polític pel desenvolupament de l'acord sobre ocupació, sous i condicions laborals dels empleats públics
04 de Junio de 2018

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat, iniciarà des de ja una ronda de contactes amb les diferents forces polítiques (i en el seu moment amb el nou equip de Govern ), per tal de garantir l'estabilitat en les nostres administracions públiques i promoure les millores de condicions laborals que reclamen els empleats públics.
CSIF, com no pot ser d'altra manera, manifesta el seu respecte institucional al resultat de la moció de censura que ha emanat del Congrés dels Diputats. CSIF trasllada la seva felicitació al nou president del Govern i li desitja sort en la seva tasca, davant les dificultats derivades de la composició del parlament i els condicionants d'aquesta crisi política.
Des de la seva responsabilitat, aquest sindicat vetllarà pel funcionament dels serveis públics i el desenvolupament de l'acord signat el passat mes de març amb el Ministeri d'Hisenda en matèria d'ocupació, salaris i condicions laborals.
En aquest sentit, CSIF recorda el compromís que Pedro Sánchez va traslladar al Congrés per respectar el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat que, en l'àmbit de les administracions, contempla l'oferta d'ocupació pública i la pujada salarial.
Així mateix, cal un compromís polític per desenvolupar l'acord en altres matèries com la recuperació de la prestació per Incapacitat Temporal, la jornada laboral de 35 hores setmanals, la creació d'un sistema de borsa d'hores recuperables per afavorir la conciliació, així com la posada en marxa de fons addicionals per millorar les retribucions sobre la pujada ja acordada.