El Govern retallarà 5 milions en prestacions a funcionaris, a partir de juliol
02 de Julio de 2014
  • Resolución de 26 de junio de 2014,de la Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado, por la que se modifican los anexos II, III y IV de la Orden APU/2245/2005, de 30 de junio, por la que se regulan las prestaciones complementarias de la asistencia sanitaria en MUFACE y se establece el procedimiento de financiación de bombas portátiles de infusión subcutánea continua de insulina.
  • Resolución de 26 de junio de 2014, de la Mutualidad General de Funcionarios Civiles del Estado, por la que se regula la asistencia sanitaria fuera del territorio nacional. Les retallades afecten a pròtesis dentals, ulleres, lentilles i audiòfons.

El director general de MUFACE va comunicar avui al Consell General d’aquesta entitat que el Govern portarà a terme una nova retallada sobre les prestacions socials que reben els funcionaris, estimat en cinc milions d'euros. Aquesta mesura entrarà en vigor a partir del mes de juliol. A més, va avançar que previsiblement es congelarà l'aportació pressupostària en l'atenció sanitària per al proper exercici.
Aquestes retallades no es corresponen amb la suposada recuperació econòmica que planteja el Govern i torna a situar als empleats públics com un dels col·lectius més perjudicats, en aquesta ocasió, amb la reforma fiscal i la previsible reducció d'ingressos de l'Estat.

Les retallades afecten fonamentalment a prestacions dentaries, tractaments per ortodòncia (només es cobreixen els processos iniciats abans dels 18 anys i un únic tractament), pròtesis oculars i auditives.

Així, per primera vegada, s’implanta un nou sistema que subvenciona el 20 per cent del cost mitjà de mercat del producte protèsic, ulleres, cristalls, lentilles i audiòfons. Muface justifica aquesta decisió per raons pressupostàries d’ajust de la despesa i per l’evolució dels preus al mercat.

Pel que fa a l'atenció sanitària, es congelarà l’aportació de l'Estat per segon any consecutiu, la qual cosa afectarà novament als comptes de l’entitat, que ja s’han vist reduïdes en més de mil milions d’euros en els últims cinc anys. Aquesta situació es veu agreujada pel progressiu envelliment de la població atesa i el fet que no entrin en el sistema nous mutualistes.

Al llarg del mes de juliol, CSI-F portarà a terme mobilitzacions en tot l'Estat per reclamar la convocatòria de la taula de negociació perquè els empleats públics recuperin els drets perduts durant la crisi econòmica. Si el Govern no atén les nostres reivindicacions el clima de conflictivitat s’agreujarà al setembre.

Prestacions dentàries

Tipus de prestació A partir d’ara
Import unitat
Dentadura completa (superior i inferior) 200
Dentadura superior o inferior 100
Peça, funda o corona (cadascuna) 20
Empastament, obturació o reconstrucció (cada un) 10
Endodòncia 20
Implant osteointegrat 60
Tractament d'ortodòncia 250

Prestacions oculars

Tipus de prestació Abans A partir d’ara
Import unitat Import unitat
Ulleres (de lluny o de prop) 34 20
Ulleres bifocals / progressives 61 30
Substitució vidre (lluny o de prop) 13 10
Substitució vidre bifocal / progressiu 25 15
Lentilla 31 20
Lentilles d'un sol ús (ajuda anual) 61 30
Lent terapèutica 50 40
Ajudes òptiques per a Baixa Visió (microscopis, telescopis, telemicroscopios, lupes i filtres 180 180
Ajudes prismàtiques per alteracions severes de motilitat ocular 80 80

Altres prestacions

Tipus de prestació Abans A partir d’ara
Import unitat Import unitat
Audiòfon 423 300
Matalàs o matalasset antiescares (amb o sense compressor) 121 125
Laringòfon 1.057 1.100
Ver Galería