CSIF en contra de l'exigència de nivell C2 de català per a tot el professorat

  • Prensa y Comunicación
  • Notas de prensa y comunicaciones
  • Recortes de prensa

10 de febrero de 2022

CSIF en contra de l'exigència de nivell C2 de català per a tot el professorat

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, es posiciona en contra de l'exigència de nivell C2 de català per a tot el professorat de Catalunya.

 

El Departament d'Educació de la Generalitat té la intenció d'exigir el nivell C2 de català per a tot el professorat que desenvolupa tasques docents a Catalunya. Aquest nivell és ni més ni menys que equivalent al grau i a la llicenciatura de filologia catalana.

 

“Des de CSIF creiem exagerat, desproporcionat i inoportú l'anunci d'aquesta mesura que s'ha fet sense cap mena de concreció i està provocant bastant malestar en el col·lectiu docent, ja que la seva formació i acompliment lingüístic queda qüestionat per part de l'Administració educativa. Considerem que el nivell competencial en matèria lingüística dels docents catalans ha quedat demostrat àmpliament en els últims anys i que l'exigència del nivell C1 és òptima per a poder impartir altres matèries diferents de la llengua catalana”.

 

“Desconeixem els motius d'aquesta decisió, però creiem que els perjudicis al professorat seran molt superiors als possibles beneficis, que com hem dit no veiem per cap part”.

 

Per a CSIF, els problemes de l'educació a Catalunya són uns altres i afecten el desenvolupament de la tasca diària dels nostres/as mestres/as i professors/as i condicionen, en major o menor grau, l'òptim rendiment de l'alumnat i els seus resultats acadèmics.

ARCHIVOS ADJUNTOS

COMPARTIR