8 DE MARÇ, DIADA DE LA DONA TREBALLADORA
Fem vaga d'una hora per torns
08 de Marzo de 2019
 • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat, commemora el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, una jornada auspiciada per les Nacions Unides, en la qual denunciem les situacions de discriminació, abús i violència que pateixen les dones de tot el món.

 • Les dones es troben en primera línia del debat social i polític i la societat espanyola ha tornat a donar un exemple a nivell internacional. Dones procedents de tots els àmbits, edats, estrat social, conviccions i des de la pluralitat d'idees, se senten concernides i s'uneixen en una causa comuna: la igualtat.

 • El debat social i la mobilització no ha cessat. L'opinió pública s'ha vist commocionada per menyspreables agressions sexuals i ha sorgit la necessitat de renovar el compromís i les estratègies en la lluita contra la violència masclista, davant les insuportables xifres que es registren cada any de casos de maltractament i assassinats.

 • CSIF com a agent actiu de la societat civil, des del seu independència i en l'àmbit de responsabilitat sindical que li correspon, participa i acompanya a la societat espanyola en aquesta mobilització, tant en l'àmbit de l'empresa privada on cada vegada estem més presents, com en el nostre paper de lideratge en les administracions públiques.

 • Per això, aquest 8 de març, convoquem vaga d'una hora per torn. Aquesta serà una convocatòria a les empreses del sector públic i privat on som presents, des de la independència política que ens caracteritza; i en les administracions públiques, on ostentem una posició referent i majoritària.

 • En CSIF vam celebrar el 8 de març des dels següents eixos:

  1.- Coresponsabilitat i conciliació familiar: Amb mesures com els permisos de paternitat i maternitat de 20 setmanes intransferibles, borsa d'hores, teletreball regulat i jornada de 35 hores.

  2.- Eliminació de la bretxa salarial: Aquest any CSIF ha guanyat dos importants sentències en l'àmbit privat i la primera que condemna a una Administració en aquest país per discriminació salarial.

  3.- Igualtat efectiva. CSIF està present en les comissions d'igualtat d'empreses públiques i privades on ha proposat mesures per a l'elaboració del Pla d'Igualtat i es treballa activament en el seguiment d'aquestes. A través d'aquest seguiment s'han detectat bretxes salarials de fins al 30% en l'empresa privada i de prop del 15% en l'administració pública.

  4.- Tolerància 0 a la violència contra la dona. Reserva del 2% de l'Oferta d'Ocupació Pública per a les víctimes de violència de gènere i instaurar la figura del delegat / a sindical en matèria de violència de gènere en el sector públic.

  5.- Prevenció laboral amb perspectiva de gènere.

  6.- Formació dels / les delegats sindicals en matèria d'Igualtat.

 • Per tot això, CSIF -com organització més representativa en les administracions públiques-participa aquest 8 de Març, amb una convocatòria de vaga d'1 hora (en torn de matí, tarda o nit) a les nostres administracions, empreses públiques i empreses privades on ja estem presents, perquè els nostres delegats i delegades, així com totes aquells treballadors / es que se senten concernits en la lluita per la Igualtat, aixequin la veu i posin en valor el seu compromís i el treball que diàriament exerceixen en favor d'aquesta causa.