CSIF denuncia que l'Ajuntament de Figueres imposa les seves regles en la Guàrdia Urbana, sense negociació
07 de Abril de 2021

CSIF denuncia que l'Ajuntament de Figueres imposa les seves regles en la Guàrdia Urbana, sense negociació

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que l'Ajuntament de Figueres imposa les seves regles en la Guàrdia Urbana, mantenint-los en estat permanent d'emergència i canviant els quadrants de manera unilateral.

Al febrer, el sindicat ja denunciava que l'Ajuntament de Figueres (Girona) manté a la seva Guàrdia Urbana en estat permanent d'emergència, sent l'únic cos de Policia Local -que li consti al sindicat- que està en aquesta situació. També denunciava que l'alcalde, de manera unilateral, pretenia canviar els quadrants del cos policial del 7x7 al Q5, sense negociació i per imposició, utilitzant “les necessitats del servei i la situació d'emergència per a cobrir torns ordinaris i per a coaccionar als seus subordinats”.

Ahir, en la Taula General de Negociació, i amb el vot en contra de tots els sindicats, es va aprovar el canvi de quadrants per a la Guàrdia Urbana de Figueres. “El problema de la plantilla de la Guàrdia Urbana, es resol ampliant plantilla, no modificant unilateralment el Conveni Col·lectiu, sense negociació col·lectiva i per imposició. La plantilla és curta per a una ciutat com aquesta”.

Els serveis jurídics de CSIF Girona estan estudiant les accions a emprendre contra l'Ajuntament, pel canvi de quadrants i d'horaris a la majoria de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la modificació unilateral del Conveni Col·lectiu i anuncia que serà recorregut en tots els fòrums on sigui necessari, tant administratius com judicials.

(S'adjunta comunicat de CSIF Girona)