Greu agressió a un funcionari del Centre Penitenciari de Ponent
31 de Octubre de 2021

Avui pel matí un intern del mòdul 6 ha agredit brutalment al Cap d'Unitat d'aquest mòdul. L’intern gambià, de 42 anys d’edat, es troba complint una condemna per atemptat contra l’autoritat de 3 anys i 6 mesos. Durant aquest temps, ha acumulat un ampli historial d’informes disciplinaris a causa de la seva actitud dins el centre penitenciari.

L'intern, que es negava a realitzar les seves obligacions regimentals i normativa interior del mòdul, ha atacat als funcionaris amb molta violència mentre aquests intentaven explicar-li la necessitat de complir la normativa del centre penitenciari. Diversos cops de puny han ocasionat greus ferides en el rostre del funcionari. La gravetat de les lesions han obligat als Serveis Mèdics del centre a traslladar d'urgència al treballador públic a l'Arnau de Vilanova amb ambulància.

Segons informacions posteriors, el funcionari agredit resta en observació i en ingrés hospitalari ja que presenta diverses fractures en el globus ocular i en la zona del pòmul esquerra.

Depenent de la seva evolució mèdica no és descarta que s’hagi de realitzar intervenció quirúrgica i trasllat del pacient a l'hospital Vall d'Hebron per realitzar cirurgia maxil·lofacial.

Des del CSIF, exigim una resposta rotunda de la Conselleria de Justícia per acabar amb les agressions als funcionaris dels centres penitenciaris de Catalunya per part dels interns.

Els serveis jurídics del CSIF analitzen la possibilitat d'emprendre diverses actuacions legals. D’igual manera, proposarem diverses actuacions de protesta al col·lectiu penitenciari per recuperar la nostra dignitat professional i contra una administració penitenciaria de Catalunya carregada de menyspreu cap als seus treballadors. FINS AQUÍ HEM ARRIBAT

Ficheros Adjuntos: