CSIF denuncia el deplorable estat de les instal·lacions dels Serveis Socials del CP de Ponent
19 de Febrero de 2021

CSIF denuncia el deplorable estat de les instal·lacions dels Serveis Socials del CP de Ponent

Els treballadors realitzen la seva labor en unes condicions lamentables

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia que la direcció del Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) té completament oblidats als treballadors i treballadores dels Serveis Socials que treballen en els antics habitatges penitenciaris del centre i que porten sense cap classe de manteniment des de fa 20 anys.

CSIF porta molt temps sol·licitant que es reparin, rehabilitin i sanegin els desperfectes i el personal ja està fart que no es realitzi cap labor. Les instal·lacions estan en un estat deplorable: humitats, esquerdes, mobiliari destrossat, sistema elèctric en condicions molt perilloses, plagues d'insectes, etc. Tot això comporta que treballin en un ambient d'insalubritat i perillós per a la seva salut i la seva integritat física.

“El manteniment de les nostres instal·lacions és inexistent des de fa més de 20 anys. Estem farts de sol·licitar, per tots els mitjans, que es faci una reparació i un manteniment de les instal·lacions i no ens fan cas. Els comandaments treballen en la “planta noble”, en unes instal·lacions òptimes, i les condicions tercermundistes que sofrim alguns treballadors de pavellons es queden molt lluny”.

CSIF defensa que els treballadors i treballadores han de tenir unes condicions mínimes per a poder desenvolupar la seva labor i els Serveis Socials és clar que no les tenen. “Ens tracten com a funcionàries de ‘segona categoria’ però ens exigeixen que fem treballs de ‘primera’. Si els interns o residents haguessin d'estar en unes instal·lacions en aquest estat, ja estaríem denunciats per maltractaments”.

.

CSIF exigeix a la direcció de centre que solucioni aquests problemes i protegeixi els treballadors del centre oferint-los unes condicions laborals com està contemplat per llei.

Ver Galería