MANIFEST 25N: CSI.F RECLAMA AL NOU GOVERN REVIFAR LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE MITJANÇANT UN PACTE D'ESTAT I SOCIAL RENOVAT
24 de Noviembre de 2016

Amb el lema "Posa't en la seva pell" CSI.F reclama al recent arribat Govern, que revifi el compromís de lluita contra la violència de gènere mitjançant un pacte d'estat i social renovat.

Les víctimes no moren, són assassinades, són moltes, massa, tantes que de vegades ens costa treball fins anomenar-les, fins al punt de quedar representades per una xifra, un nombre fred a l'any que mostra la manifestació més cruel i infame de la desigualtat en nostre país.

Per això, des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat, recorda que les víctimes són més que xifres, són dones amb noms i cognoms, amb història, amb il·lusions, amb somnis que mai podran fer-se realitat, amb ganes de viure. No podem seguir el joc del maltractador fent-les invisibles de nou després d'una nova xifra de víctimes a l’any.

Per aquesta raó, perquè tenim el deure moral de anomenar-les, de no oblidar-les i de generar reacció davant aquest terror estès que les priva del dret més absolut que té una persona i que és la seva pròpia vida, hem de reclamar al nouvingut govern, un pacte de estat contra la violència de gènere que torni a situar al centre del debat i les prioritats polítiques la lluita contra aquesta xacra social.

L'any passat CSI.F va iniciar una campanya per les xarxes socials # comprometidos25N, en què tots i totes les persones que representen al sindicat es van unir per reforçar aquest compromís. Aquest any, en la nova campanya, volem estendre aquest compromís entre els companys i companyes en el nostre entorn laboral. Aquest any volem que el # compromiso25N sigui únic per a totes les persones que treballen en el sector públic i privat, per promoure una gran coalició front a aquest problema per alimentar el compromís i tancar espais d'impunitat, amb la campanya en xarxes socials. 2

DECÀLEG CSI.F 25N

1. Recordem a les víctimes pel seu nom no per la xifra, NO SÓN XIFRES SÓN VIDES.

2. Empatizar amb les víctimes, POSA'T AL SEU PELL.

3. Estenguem el compromís de CSI.F en el nostre entorn laboral. ALIMENTA EL # COMPROMISO25N.

4.- Reclamem al nou Govern un PACTE D'ESTAT I SOCIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

5.- Fem una gran coalició, una gran unitat política, sindical i ciutadana, en tots els àmbits: governs, administració, partits, sindicats, organitzacions socials, mitjans de comunicació ... que elevi aquest rebuig social a la categoria màxima, SUMAR LES NOSTRES FORCES.

6. Reclamem que les polítiques d'igualtat i el valor de la dona han de ser una peça fonamental en les PRIORITATS SOCIALS I EDUCATIVES dels diferents governs, INCREMENT DE LA INVERSIÓ PRESSUPOSTÀRIA.

7.- Exigim que s'incorporin mesures de sensibilització, detecció i protecció a les víctimes en l'àmbit laboral mitjançant el desenvolupament dels Plans d'Igualtat, SENSIBILITZACIÓ I PROTECCIÓ.

8. Realitzem seguiment de les víctimes, que ens permeti avaluar els resultats de les mesures implantades, els seus drets no poden ser invisibles, PÈRDUA DE RETRIBUCIONS, DIFICULTATS PER CONCILIAR, PÈRDUA DE PROMOCIÓ PROFESSIONAL.

9. Reclamem PROTOCOLS DE MOBILITAT per a empleades públiques víctimes de violència de gènere en el sector públic i privat, que en garanteixin la seguretat i la seva adaptació a la vida normal i la reserva d'una quota de les places de l'administració per a ser cobertes per les dones víctimes de violència de gènere i beneficis fiscals.

10. Assignació suficient de recursos humans i materials a les Unitats de Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional i resta de cossos policials, tant en els equips d'investigació de delictes de violència de gènere com en aquells dedicats a la protecció i acompanyament de les víctimes. Resulta vital, en aquest sentit, reduir la ràtio de dones protegides per policia, que ara supera les 47 fèmines per agent, segons la mitjana nacional.

Revifa el TEU COMPROMÍS. Suma't al # COMPROMISO25N

SUMA'T A LA LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE