CSIF denuncia que, en una setmana, 3 funcionaris han estat greument agredits i diversos han resultat lesionats a les presons catalanes

  • Prensa y Comunicación

6 de de maig de 2024

CSIF denuncia la desprotecció total dels funcionaris davant les contínues agressions rebudes i la manca de voluntat del Govern català per aturar aquesta situació

 

 

CP de Quatre Camins

 

Dimarts passat, 30 d'abril, es vivia una greu agressió a un funcionari. El sindicat el cataloga “d'un intent d'homicidi a un funcionari al Departament Especial de Règim Tancat quan un intern li va clavar una punxa de creació casolana al cap. Encara sort que quan van entrar a la cel·la per intervenir, sabent que és un intern altament agressiu, portaven casos de protecció -que porten per a aquests casos els equips d'intervenció-, sinó avui estaríem parlant potser d'un tràgic incident en una presó catalana”. (S'adjunten fotos del punxo i del cas que va quedar destrossat). CSIF fa referència a la negligent gestió del director del centre.

 

Segons el sindicat, aquest subjecte porta 10 expedients disciplinaris des del seu ingrés a la presó principalment per incidents com:

• Desobeir, amenaçar, agredir treballadors o altres interns.

• Danyar les instal·lacions del centre

• Trobar-se en possessió de substàncies prohibides

• Amenaces de mort als funcionaris/àries per part dels seus familiars.

 

"A aquest inadaptat que mai no voldrà reinserir-se perquè no coneix un altre modus vivendi que l'agressivitat, la desobediència i la inadaptació manifesta a les normes bàsiques de convivència, ja li van trobar una làmina de metall amagada amb la intenció d'utilitzar-la per agredir".

 

CP de Lledoners

 

Divendres, un funcionari requereix punts a la cara davant l'agressió d'un altre intern inadaptat. Els fets es van produir al pati, concretament davant de la biblioteca, on 2 interns es trobaven discutint en aquell moment. Quan el Cap d'Unitat va intentar solucionar el conflicte entre tots dos, un d'aquests interns, de sobte, el va atacar amb diversos cops de puny a la cara i sense parar, mentre cridava que el volia matar. A conseqüència de la brutal agressió va ser traslladat a la mútua ja que li va provocar una fissura al nas i van haver de donar-li 4 punts a la galta.

 

Aquest subjecte porta suficients expedients disciplinaris des del seu ingrés a la presó principalment per:

• agressió i amenaces a diversos funcionaris, arribant a haver d'activar-se el codi 2

• agredir altres interns

• resistència activa continuada i la desobediència d'ordres legítimes

 

"Aquest és un altre exemple d'inadaptat violent multiagressor que està protegit i instal·lat dins de la impunitat que es viu, dia a dia, a les presons catalanes".

 

CP de Ponent (Lleida)

 

Dissabte, un funcionari va resultar greument agredit i diversos funcionaris lesionats.

 

Un intern, després de fer una vídeo trucada, era conduït a la seva cel·la quan va colpejar un funcionari a la cara, que va necessitar ser traslladat a la mútua. L'intern va haver de ser reduït per la resta de funcionaris ja que mostrava una gran agressivitat i es va resistir colpejant-los. Aquest mateix intern s'autolesionava el dia anterior i destrossava una cel·la. Va trencar una finestra del centre i va intentar agredir amb els vidres diversos funcionaris.

 

 

CSIF denuncia la desprotecció total dels funcionaris davant les contínues agressions rebudes i la manca de voluntat del Govern català per aturar aquesta situació

 

“El desvergonyiment dels actuals responsables polítics no té límits. La seva renovació és, a més a més d'urgent, totalment necessària per la seva ineptitud”.

 

Aquesta és la realitat que fa anys denuncien des de CSIF Presons Catalunya. Aquest és el dia a dia dels treballadors penitenciaris que treballen en un mitjà totalment violent i hostil, sense defensa jurídica per part de l’administració ni mesures de seguretat contundents per garantir les seves vides.

 

CSIF reitera que “no volem diners, volem seguretat. La senyora Ubasart, el senyor Calderò i les organitzacions sindicals, signants d'un acord que ningú no demanava en aquests moments i que ni de bon tros representen el 87% de la plantilla, ens han traït una vegada més. El sistema penitenciari català s'enfonsa perquè no té en compte els seus treballadors, una plantilla que deixa palès la seva professionalitat i implicació per intentar tenir un espai on la reinserció i la seguretat puguin ser compatibles”.

 

 

COMPARTIR