CSIF defensa que l'administració penitenciària catalana, amb el nou acord, intenta comprar la pau social amb engrunes econòmiques

  • Prensa y Comunicación

29 de d’abril de 2024

CSIF no subscriurà cap acord mentre no s'assumeixin responsabilitats polítiques per l'assassinat de la Núria o fins que no hi hagi nous interlocutors

 

 

Per a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), el nou acord aconseguit per Generalitat i sindicats, del qual la CSIF es va desmarcar, “és un mal acord, precipitat i amb moltes mancances. L’administració intenta comprar la pau social en campanya electoral a canvi d’unes engrunes econòmiques. La seguretat ha estat la reivindicació principal de la plantilla, i l'administració i els sindicats signants han arribat a un acord sense mesures d'aplicació immediata, centrant-se en estudis, proves pilot, etc. Ens estan venent fum”.

 

“En el nou acord, cal destacar el desgavell dels nous horaris, ja que un 25% de la plantilla no podrà optar, ja que no tenen plaça en propietat. A més, no es preveu la implementació dels aerosols ni el reconeixement d’agents de l’autoritat. S'ha perpetuat l'oblit del personal de tractament i la manca d'un pla de formació remunerada per a estadis entre altres qüestions”.

 

CSIF destaca que el sistema penitenciari català s'ha col·lapsat i aquest acord no aborda cap solució. “Necessitem un canvi de model que garanteixi la seguretat de tots els treballadors. Sense seguretat, no hi ha reinserció. L’administració segueix sense assumir responsabilitats. Al director de la presó de Mas d´Enric, on ha tingut lloc l´esdeveniment més greu de la història penitenciària, l´han nomenat coordinador de seguretat de tots els centres. Sembla un acudit, però la realitat és que és descoratjador. Les dimissions i els cessaments brillen per la seva absència. Tot aquest disbarat compta amb la complicitat dels sindicats signants, dels quals encara no sabem si defensen els treballadors o a l'administració”.

 

Des de CSIF asseguren que no subscriuran cap acord mentre no s'assumeixin responsabilitats polítiques per l'assassinat de Núria o fins que no hi hagi nous interlocutors, que no cediran a pressions polítiques i que continuaran defensant els treballadors penitenciaris per recuperar la dignitat del col·lectiu. Per això, han convocat una manifestació per al dia 10 de maig, a les 11 del matí, que començarà a l'antiga presó de la Model fins a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

 

(S'adjunta el darrer comunicat d'avui de CSIF Presons)

Fitxers adjunts

COMPARTIR