La Justícia dona la raó a CSIF i anul·la la sanció al delegat suspès de sou i feina en el cas de la multa de Palamós

  • Prensa y Comunicación

3 de de maig de 2024

La denúncia ve originada per la multa per excés de velocitat a un vehicle camuflat de la Policia Local i que, en contra del que assegurava el cap de la Policia, era conduït per l'exregidor i el copilot del qual era l'alcalde. Així es va demostrar quan el jutge, al contenciós administratiu que va interposar CSIF per a que s'aclarissin els fets, va concedir la despixelació de la fotografia del radar.

 

Per defensar els companys, a un dels delegats de CSIF el van sancionar amb 6 mesos de suspensió de sou i feina per anar a la ràdio a declarar que no era cert que aquest vehicle fos conduït per un agent de servei. CSIF, en defensa d'aquest agent, delegat del sindicat, va posar el cas a les mans de la Justícia.

 

Ara, la Justícia dona la raó a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) que declara que “mitjançant sentència del Jutjat Contenciós Administratiu, queda clara la veracitat de tot allò declarat a la ràdio pel nostre delegat, com queda clara la identitat del conductor i de l'acompanyant (alcalde i regidor) així com la manca d'interès de l'Ajuntament en aclarir els fets”.

 

“És veritat que es redueix la sanció de 6 mesos a 16 dies (sanció mínima). Aquesta sanció no és per mentir, sinó pel rigorós codi disciplinari, havent estat sancionats “contra el decor i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del Cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la Corporació”. A la testifical de la sentència s'acredita la veracitat dels fets denunciats a la ràdio, per la qual cosa ens és incompressible la sanció de 16 dies. D'altra banda, estem satisfets ja que a la via judicial s'acredita la mala praxi de l'Ajuntament però recorrerem aquesta sentència ja que pensem que la llibertat d'expressió és igual per a tothom, sobretot quan s'actua en condició de delegat sindical, en defensa dels treballadors, ja que així s'està coartant tant la llibertat d'expressió com la llibertat sindical, emparades per la Constitució”.

 

Després de les declaracions sobre la sentència realitzades per l'alcalde a Radio Palamós

  (https://www.palamoscomunicacio.cat/web/hemeroteca.php/1500020111/lalcalde-diu-que-la-sentncia-reafirma-que-lagent-sancionat-era-culpable/1 ) CSIF demana a l'alcalde "que deixi de fer el ridícul i que no tregui conclusions més enllà dels que diu la sentència" i li recorda que encara té pendent un procediment penal, pel mateix cas, contra ell, per presumptes delictes contra l'administració pública, falsedat documental i prevaricació.

 

(S'adjunta sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Girona)

Fitxers adjunts

COMPARTIR