CSIF denuncia que catorze sanitaris van ser agredits l'any passat a les presons catalanes

  • Prensa y Comunicación

21 de de març de 2024

Dins del mes europeu contra les agressions a sanitaris, hem viscut el lamentable assassinat d'una funcionària de presons, la Núria, de la presó Mas d'Enric a Tarragona, però podria haver estat qualsevol dels treballadors que componen les plantilles de les presons.

 

Des de la secció sindical de Sanitat de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) declaren: “ens sumem i donem suport a les reivindicacions dels professionals de presons i mostrem la nostra preocupació per la integritat física dels més de 280 treballadors sanitaris de l'Institut Català de la Salut (ICS) que estan treballant als serveis penitenciaris i de justícia juvenil a tot Catalunya”.

 

I és que és reiterativa, per part dels professionals sanitaris, la queixa per la manca de funcionaris de vigilància quan han de passar consulta als interns que, de vegades, es troben sols sense un funcionari a prop. “Aquesta manca de seguretat és amb la què treballen diàriament els nostres sanitaris a les presons catalanes i la realitat és que l'any passat van ser agredits catorze sanitaris dins l'àmbit penitenciari, sent una d'aquestes agressions d'índole sexual. Fa anys que denunciem l'augment d'agressions i encara no hem trobat resposta contundent per part de les administracions competents”.

 

CSIF Sanitat exigeix a l'ICS que defensi els seus treballadors de forma efectiva davant de qualsevol forma de violència i prengui les mesures necessàries per garantir la salut de tots els seus treballadors.

 

Fitxers adjunts

COMPARTIR