CSIF denuncia la manca d'efectius i de mitjans a la Policia Local de Salou

  • Prensa y Comunicación

19 de de març de 2024

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), denuncia la manca d'efectius i de mitjans a la Policia Local de Salou. Consideren que fa anys que pateixen les conseqüències d'una nul·la planificació política, perdent drets propis sempre motivats per la manca d'efectius, i que s'està posant en risc els agents a causa de les condicions de precarietat operativa i la manca de mitjans de seguretat.

 

Des de CSIF asseguren que la situació ha empitjorat des del gener d'aquest mateix any. “Durant molts serveis, inclosos a la nit, únicament hi ha 3 policies professionals de servei per a tot el municipi. El compromís polític adquirit per l'alcalde el maig del 2023, amb els representants sindicals, per garantir un mínim de 5 policies professionals de carrera de servei ha quedat en un núvol de promeses incomplertes. El pressupost assignat a la seguretat pública municipal ha estat augmentant amb els fons europeus Next Generation destinats a l'adequació de les instal·lacions de la comissària, adquisició d'emissores, càmeres unipersonals i altres materials imprescindibles, però no s'ha augmentat el pressupost ordinari perquè es convoquin serveis extraordinaris de policies professionals de carrera per arribar als mínims acordats, que tot i així serien insuficients”.

 

Salou és un municipi que a les èpoques de vacances incrementa exponencialment el seu cens i, en els darrers temps, el municipi ha patit l'augment del nombre de fets delictius d'extrema perillositat “incloent-hi l'ús d'armes de foc, amb assassinats, tirotejos i altres incidents de caràcter delinqüencial”.

 

Fa unes setmanes passava un incident de gravetat que recolza aquestes declaracions. “Tres agents de la Policia Local resultaven lesionats davant d'un individu que els va clavar una brutal pallissa. Es van trobar indefensos en no disposar de més mitjans que una defensa semirígida i l'arma de foc. Van ser brutament atacats i no tenia mitjans per defensar-se. Un encara segueix de baixa.” Després d'aquest greu incident, CSIF va demanar una reunió urgent amb l'alcalde. Encara estan esperant que els convoquin.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana té una bona predisposició i s'ha compromès a crear places de policies professionals de carrera, però per a CSIF són insuficients i més tenint en compte les jubilacions previstes dins del cos.

 

Es preveu que, per Setmana Santa, l'Ajuntament incorporarà interins, “però és per donar una imatge de seguretat falsa. Són xavals que no estan preparats per a una feina com la nostra. Cal personal professional de carrera.”

 

CSIF exigeix, de manera immediata, que es compleixi amb el compromís dels mínims pactats de patrulles de servei, que s'augmenti el pressupost assignat per a seguretat pública i que se'ls proveeixi de les eines apropiades i adquirides per més de 30 poblacions de Catalunya, com són les pistoles Taser, la defensa extensible i els esprais de defensa.

Fitxers adjunts

COMPARTIR