CSIF no assisteix a la mesa sectorial de negociació en defensa de tots els treballadors de les presons catalanes i de tots els treballadors públics de la Generalitat

  • Prensa y Comunicación

18 de de març de 2024

CSIF no assisteix a la mesa sectorial de negociació en defensa de tots els treballadors de les presons catalanes i de tots els treballadors públics de la Generalitat

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), ha comunicat als responsables de la mesa sectorial de negociació del Personal d'Administració i Tècnic de la Generalitat de Catalunya, que avui no hi assistirà. Hi ha molts motius, però el que ha fet vessar el got, és l'assassinat de la companya Núria al Centre Penitenciari de Mas d'Enric de Tarragona.

 

“Necessitem una reorientació i canvi del sistema penitenciari català. L'augment exponencial del nombre d'agressions als treballadors ja semblava advertir que s'estava jugant amb foc i que podria passar una desgràcia en qualsevol moment. CSIF ho ha estat denunciant durant molt de temps, mentre l'Administració feia cas omís. Aquest assassinat és la punta de l'iceberg d'anys de precarietat a la seguretat i el tractament a les presons catalanes. És indignant i sorprenent sentir les paraules d'una consellera que desconeix el medi penitenciari i un secretari que, coneixent-ho, vol vendre que estem molt ben dotats de personal. Aquesta precarietat es fa extensiva a la resta de funcionaris de tots els àmbits de la Generalitat: funcionaris de carrera, amb una desfasada llei de funció pública del 1997, sense concursos de trasllats durant moltíssims anys, amb un increment de les retribucions ridícul, sense plans de carrera, interins en condicions precàries durant dècades, procés d'estabilització mal planificat amb un munt de víctimes col·laterals, etc.”, declaren des del sindicat.

 

“Des de CSIF manifestem que la consellera Gemma Ubasart no és una interlocutora vàlida per resoldre aquest problema, que ha contribuït a generar. No ens pertoca posar o treure consellers perquè sí, però aquest cas clama al cel, no és el fet puntual d'un dia i a qualsevol país democràtic el màxim responsable polític del departament dimitiria, així com el màxim responsable tècnic”.

 

Per tot això, CSIF torna a reiterar-se a la seva petició de dimissió Ubasart, com a consellera de Justícia, i del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó.

Fitxers adjunts

COMPARTIR