CSIF denuncia les retallades a la Sanitat Pública catalana que afectarà tant a treballadors com a usuaris

  • Prensa y Comunicación

4 de d’abril de 2024

Ahir, 3 d'abril, a la junta de personal de l'Hospital de Vall d'Hebron, la direcció va informar sobre les retallades de Sanitat, una reducció que procedeix d'una diferència de càlcul del pressupost del tercer acord pel que fa a les plantilles entre el primer i el segon semestre del 2023, que suposa una pèrdua de 10 milions d'euros, i l'equitat territorial que suposa una reducció de 13 milions d'euros destinats a altres hospitals de Barcelona ciutat, Sant Pau i Clínic (hospitals, aquests últims, que no pertanyen a l'Institut Català de la Salut-ICS).

 

El dèficit és de 33 milions d'euros gràcies al tercer acord signat pels sindicats UGT, Satse, CCOO i metges de Catalunya.

 

Però és que, a més, segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), la direcció “va sol·licitar a la part social que els treballadors devien fer un esforç per poder assumir el dèficit de l'hospital, ja que aquest dèficit afectaria a la reducció de contractació de més de 400 treballadors i treballadores de totes les categories professionals, deixant-se sense cobrir baixes ni jubilacions i assumint una major càrrega assistencial que sens dubte influirà en la qualitat d’atenció als usuaris, ja que es pretén tancar plantes, suspendre intervencions quirúrgiques i reduir el nombre de llits en determinats serveis. Aquestes mesures es traslladaran a la resta dels hospitals públics de Catalunya. A l'hospital Arnau de Vilanova (Lleida) ja es van anunciar la setmana passada retallades en contractació. A l'hospital Joan 23 de Tarragona confirmen, en direcció de persones, que hi ha menys diners per a la contractació de personal”.

 

CSIF assegura que hi ha preocupació per part dels professionals en com cobrir tota la càrrega assistencial. “Els treballadors sanitaris hem d'assumir novament una mala gestió. Aquesta mesura ve després de la suposada millora salarial de 320 milions dʻeuros del tercer acord ICS”.

COMPARTIR